top of page

Azizova Saodat Xabibulloyevna

ree

HALOL STANDARTLARININING MAZMUN-MOHIYATI, ASOSIY

TALABLARI VA IJTIMOIY-IQTISODIY TUSHUNCHALARI

Azizova Saodat Xabibulloyevna

Buxoro davlat universiteti

mustaqil tadqiqotchisi

ORCID: 0009-0008-1849-0059

Annotatsiya

Mazkur maqolada halol standartlarining mazmun-mohiyati tahlil qilinib, ularga

belgilangan talablar ilmiy asosda oʻrganib chiqilgan va muhim ijtimoiy-iqtisodiy

tushunchalar muallif tomonidan tavsiflangan. Shuningdek, Islom hamkorlik tashkiloti

(OIC) huzuridagi Islom mamlakatlari uchun Standartlar va Metrologiya Instituti

(SMIIC) tomonidan ishlab chiqilgan xalqaro standartlar oʻrganilib, joylashtirish

vositalarining A, B, C toifalari hamda ovqatlantirish shoxobchalariga qoʻyilgan

talablar tahlil qilingan.

Kalit soʻzlar: ziyorat, turizm, standart, ziyorat turizmi, halol turizm, halol turizm

standarti, xizmat koʻrsatish, sayohat paketlari, infratuzilma, halol oshxona, halol

mehmonxona.

Аннотация

В данной статье анализируется сущность стандартов халяль, на научной

основе изучаются установленные к ним требования и автором описываются

важные социально-экономические понятия. Также были изучены

международные стандарты, разработанные Институтом стандартов и

метрологии для исламских стран при Организации исламского сотрудничества

(ОИС), проанализированы категории A, B, C средств размещения и требования

к предприятиям общественного питания.

Ключевые слова: паломничество, туризм, стандарт, паломнический

туризм, халяльный туризм, стандарт халяльного туризма, обслуживание,

туристические пакеты, инфраструктура, халяльная кухня, халяльная гостиница.

Abstract

In this article, the essence of halal standards is analyzed, the requirements

established for it are studied on a scientific basis, and important socio-economic

concepts are described by the author. Also, international standards developed by the

Institute of Standards and Metrology for Islamic Countries (SMIIC) under the

Organization of Islamic Cooperation (OIC) were studied, and requirements for

categories A, B, C of accommodation facilities and catering establishments were

analyzed.

Keywords: pilgrimage, tourism, standard, pilgrimage tourism, halal tourism,

halal tourism standard, service, travel packages, infrastructure, halal cuisine, halal

hotel.


Комментарии


bottom of page