Azizova Saodat Xabibulloyevna
- Marketing jurnali 7-son, 2025-yil

- 4 авг.
- 1 мин. чтения

HALOL STANDARTLARININING MAZMUN-MOHIYATI, ASOSIY
TALABLARI VA IJTIMOIY-IQTISODIY TUSHUNCHALARI
Azizova Saodat Xabibulloyevna
Buxoro davlat universiteti
mustaqil tadqiqotchisi
E-mail: saodatazizova01@gmail.com
ORCID: 0009-0008-1849-0059
Annotatsiya
Mazkur maqolada halol standartlarining mazmun-mohiyati tahlil qilinib, ularga
belgilangan talablar ilmiy asosda oʻrganib chiqilgan va muhim ijtimoiy-iqtisodiy
tushunchalar muallif tomonidan tavsiflangan. Shuningdek, Islom hamkorlik tashkiloti
(OIC) huzuridagi Islom mamlakatlari uchun Standartlar va Metrologiya Instituti
(SMIIC) tomonidan ishlab chiqilgan xalqaro standartlar oʻrganilib, joylashtirish
vositalarining A, B, C toifalari hamda ovqatlantirish shoxobchalariga qoʻyilgan
talablar tahlil qilingan.
Kalit soʻzlar: ziyorat, turizm, standart, ziyorat turizmi, halol turizm, halol turizm
standarti, xizmat koʻrsatish, sayohat paketlari, infratuzilma, halol oshxona, halol
mehmonxona.
Аннотация
В данной статье анализируется сущность стандартов халяль, на научной
основе изучаются установленные к ним требования и автором описываются
важные социально-экономические понятия. Также были изучены
международные стандарты, разработанные Институтом стандартов и
метрологии для исламских стран при Организации исламского сотрудничества
(ОИС), проанализированы категории A, B, C средств размещения и требования
к предприятиям общественного питания.
Ключевые слова: паломничество, туризм, стандарт, паломнический
туризм, халяльный туризм, стандарт халяльного туризма, обслуживание,
туристические пакеты, инфраструктура, халяльная кухня, халяльная гостиница.
Abstract
In this article, the essence of halal standards is analyzed, the requirements
established for it are studied on a scientific basis, and important socio-economic
concepts are described by the author. Also, international standards developed by the
Institute of Standards and Metrology for Islamic Countries (SMIIC) under the
Organization of Islamic Cooperation (OIC) were studied, and requirements for
categories A, B, C of accommodation facilities and catering establishments were
analyzed.
Keywords: pilgrimage, tourism, standard, pilgrimage tourism, halal tourism,
halal tourism standard, service, travel packages, infrastructure, halal cuisine, halal
hotel.










Комментарии