Tashnazarov Surʼatjon Abdullayevich
- Marketing jurnali 4-son 2025-yil
- 5 мая
- 1 мин. чтения

GLOBAL RAQOBAT SHAROITIDA UMUMIY OVQATLANISH
KORXONALARI RIVOJLANISHINING ILMIY-NAZARIY JIHATLARI
Tashnazarov Surʼatjon Abdullayevich
Samarqand iqtisodiyot va servis instituti tadqiqotchisi
Annotatsiya
Maqolada umumiy ovqatlanish xizmatlarining asosiy faoliyat koʻrsatkichlari
tizimini baholashning asosiy elementlari umumlashtirilgan hamda uni baholashning
roli oʻrganilgan. Savdo va milliy iqtisodiyotni barqaror rivojlantirish platformasini
shakllantirishda umumiy ovqatlanish xizmatlarini rivojlantirishga eʼtibor qaratilgan.
Umumiy ovqatlanish korxonasi oʻz xususiyatlariga koʻra murakkab ijtimoiy-iqtisodiy
tizimlarga mansub ekanligi asoslab berilgan va sohani rivojlantirish boʻyicha takliflar
ishlab chiqilgan.
Kalit soʻzlar: umumiy ovqatlanish xizmatlari, umumiy ovqatlanish korxonalari,
ovqatlanish korxonalari turlari, milliy iqtisodiyot, sinergetik samaradorlik.
Аннотация
В статье обобщены основные элементы системы оценки ключевых
показателей деятельности предприятий общественного питания и изучена роль
этой оценки. Особое внимание уделено развитию сферы общественного питания
как платформы для устойчивого развития торговли и национальной экономики.
Обосновано, что предприятия общественного питания по своим
характеристикам относятся к сложным социально-экономическим системам, а
также разработаны предложения по дальнейшему развитию отрасли.
Ключевые слова: услуги общественного питания, предприятия
общественного питания, виды предприятий общественного питания,
национальная экономика, синергетическая эффективность.
Abstract
The article summarizes the main elements of the evaluation system for key
performance indicators of food service enterprises and examines the role of such
assessment. Special attention is given to the development of food service as a platform
for the sustainable growth of trade and the national economy. It is substantiated that
food service enterprises, due to their characteristics, belong to complex socio-economic
systems, and proposals for the development of the sector have been formulated.
Keywords: food service, food service enterprises, types of food service
enterprises, national economy, synergistic efficiency.
Comments